Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за джанти 16'' Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за джанти 16'' Алфа 147

Колеги здравейте! решил съм да сложа джанти 16'' на колицата за лятото, харесал съм данти всичко. въпросът ми е дали колата ще стане по-ниска със гуми 205/55/16'' отколкто като е със гуми 195/60/15''?
    Интересува ме, защото ще дам не малко пари за нови джанти и нови гуми ... и да си правя сметка ...
    просто проблемът ми е,че където живея улицата е доста кофти със дупки и неравности и на места понякога задира и ако стане по ниска със 16ки да не стане по-зле !
    предполагам има колеги със 16ки и знаят как стоят нещата ще съм благодарен ако дадете мнение мерси
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 140кс.

http://www.kamortires.com/calculator.php?lang=bg

Виж тук , ама според това което показват диаметъра на 16' - ката е с 17мм по-голям. Следователно трябва дори да стане една идея по-висока

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Колата ще стане по-височка!

Колега, аз си взех алфата с 16ки, и спортно. Какво стана!
      Ами смених спортното с нормално, че бъбреците ми се раздрънкаха и всеки път като слизах от колата, бях с няколко кг. по-лек, защото с тези наши пътища усещаш как се троши окачването на горката колица. Сега ще продавам и 16ките и си се качавам на 15ки, че тази гъзария при тези коли струва много.
      Просто приятелски съвет!
      Opel Corsa B
      Opel Tigra
      Mercedes A 160
      Mercedes A190 AMG
      Alfa Romeo 147 1.6 ts
      http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

колега но трябва да се съгласиш че с спортното окачване и тези 16-ки колата изглежда досто по добре,нз защо но доста височко седят било то с 15-16 и т.н. мен лично това не ми допада много и бих го променил но сам каза какво се случва с спортното оТкачване
        Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
        Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
        Alfa Romeo GT 1.8 TS
        Yamaha R6

Comment

За визията две мнения няма, ама за джоба и нервите!
          Още повече, че 95% от времето прекарано с колата, аз съм вътре и това ме радва достатъчно!
          Opel Corsa B
          Opel Tigra
          Mercedes A 160
          Mercedes A190 AMG
          Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

и аз да кажа макар,че съм със 156 ми тази кола без спортно ми изглежда висока като трактор!аз моето окачване го замених от стандарно със спортно и честно да си кажа не бих върнал старото за нищо на света!зимата карамс 15-ки лятото със 16-ки 205/55!даже сега мисля да слагам 215!
            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

ясно значи ще е съвсем малко по-висока.аз не съм със спортно окачване,а стандартното.като сложа 16''ки възможно ли е да имам някакви проблеми по ходовата част след време,смисъл да се разтропа нещо... при положение, че досега не съм имал никакви ядове по ходовата част , нито хлопане нито тропане ,нищо . мерси на всички
              Alfa Romeo 147 1.9 jtd 16v 140кс.

Comment

Аз карам лятото на 17ки..Друса здраво, ама визията и стабилността са къде къде по-добри от 15ките, с които карам зимата Естествено, че и ходовата част ще ти се натоварва повече и е по-вероятно да почне да хлопа и да тропа нещо...
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от MindFreak Покажи съобщение
                  ясно значи ще е съвсем малко по-висока.аз не съм със спортно окачване,а стандартното.като сложа 16''ки възможно ли е да имам някакви проблеми по ходовата част след време,смисъл да се разтропа нещо... при положение, че досега не съм имал никакви ядове по ходовата част , нито хлопане нито тропане ,нищо . мерси на всички
                  Не. колега все пак колата ти реално ще се повдигне със 8.5мм и ще си запазиш приблизително същата височина на борда на гумата, което няма да ти влоши комфорта и съответно вибрациите и натоварването в/у окачването! Аз смятам, че 205/55/16 е оптималния размер за 156/147, тъй като това е фабричен, опционален размер на производителя и няма да си извън допустимите граници! Зимата съм със 195/65/15, а лятото 215/45/17 и относно дупките и двата варианта имат своите предимства- 195/65 абсорбира по-меко дупките, но пък 215/45 преминава върху някои дупки, в които 195 влиза, тъй като е по-тясна! Иначе заради нашите брутални пътища имам чувството, че чак и на самолетите във въздуха им се разбива окачването
                  147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Колега колата няма да ти стане по ниска,аз карам с 205/55/16 и не мога да се оплача дори с мойте скромни познания ми се струва че не стой никак зле в завойте.
                    Nicola Romeo

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Аз карам лятото на 17ки..Друса здраво, ама визията и стабилността са къде къде по-добри от 15ките, с които карам зимата Естествено, че и ходовата част ще ти се натоварва повече и е по-вероятно да почне да хлопа и да тропа нещо...
                      Ех ама и ти си тръгнал да влизаш в завойте с 200!!!!!

Колега след като смених с нормално окачване но покарах с 17ките, визията даже ми се понрави. Можеш да видиш колето в подписа ми! 17ките ми са от класическата шарка за този модел. Това, че е толкова затворена и някак си реже ефекта на 17ката като размер. Виж джантите на колегата digitalundgrd са доста добри. С неговата шарка можеш и с 16ки да изглеждаш перфектно! Аз съм се ориентирал към 15ки с такава шарка!
                      Opel Corsa B
                      Opel Tigra
                      Mercedes A 160
                      Mercedes A190 AMG
                      Alfa Romeo 147 1.6 ts

Comment

Working...
                      X